Dnes je 27. 09. 2024
svátek má Jonáš

25/2007

Archiv

Nedávno jsem psal v deníku o tom, jak závora udělala prakticky z cyklotrasy do Hradčan cyklostezku. Byl jsem však naivní, stejně jako řada jiných cyklistů, kteří toto opatření přivítali. Dr. Hudec si dal tu práci a chvíli u závory postál. Jak vyplývá z fotografií, zábrana není zajištěna zámkem, a tak si ji automobilisté prostě otvírají. Dopravní značka je u Veselí zřejmě jen tak pro parádu.






Město nedávno prodalo panu Legezovi, provozujícímu mimo jiné restauraci Horník, pozemky pod částí prodejního střediska na Severu. Asi to zcela nesouvisí, ale možná by tam mohl k večeru některý ze zastupitelů zavítat. Před restaurací posedává den co den asi desítka občanů u dvou stolů či na zídce. Vykuřují, popíjejí, pod sebe házejí odpadky. V tom smetišti si hrají děti. Občané, kteří jdou z nákupu, musí prakticky procházet hospodou páté cenové skupiny. Nyní vznikla zahrádka i u jednoho baru v podchodu. Čurbes sice číšníci při zavíračce nahrubo uklidí, přesto mám čím dál tím větší pocit, že se Sever úspěšně mění v Chánov České Lípy. Jestlipak by se stejný bordel toleroval na náměstí?


Z celé plejády víkendových slavností jsem stihl několik písniček Už jsme doma v Novém Boru. Centrem České Lípy jsem prosvištěl jen v sobotu, během polední pauzy, kterou nám pořadatelé zpestřili každoměsíční školení preventistů. Nechci se proto pouštět do žádného hodnocení. Na obou akcích mě však oproti loňsku překvapil nižší počet návštěvníků. Jestli jako není škoda, že se tak blízká města nejsou schopná dohodnout na jiných termínech. Vzpomínám si, jak jsem loni jezdil z jednoho do druhého, abych stihl koncert v Boru a ohňostroj v České Lípě.


Ke slavnostem je pod reklamami anketa. Jestli někdo máte fotografie, rád je naedituji.


Během týdne se na mě obrátilo několik lidí s dotazem, jestli u náš žijí kolibříci. Shodou okolností se mi "ho" také podařilo nafotit. Nejde samozřejmě o kolibříka, ale o motýla s názvem dlouhozobka svízelová. První fotografie je moje, druhá Josefa Kolaříka z Mimoně. Kdo máte na balkóně květiny, můžete se na návštěvu dlouhozobky těšit také.




Na druhém letošním školním výletě jsem byl v Malé Skále. Pro zpestření přidávám pár fotografií. Tamní kemp je vodácká klasika, kterou není potřeba nijak speciálně hodnotit.



Drábovna



Zbirohy



Vranov