Knihy regionu (11)

Archiv
Verze pro tisk |

Jde pravděpodobně o první souhrnnou práci věnovanou historii novodobého vojenství v našem kraji, kterou pro čtenáře připravil plk. Ing. Vladimír Novák.


Autor zájemcům představuje jednotlivé vojenské posádky, útvary, vojenská zařízení i vojenské školy regionu. Co se týče Českolipska, najdeme zde informace o Vojenské posádce v Mimoni, Zákupech, Hradčanech, Doksech, Stráži pod Ralskem, České Lípě i Mařenicích. Dozvíme se podrobnosti o Výzkumném a zkušebním středisku v Doksech a Vojenském výcvikovém prostoru Mimoň.


Pozornosti autora neušly také speciality jako Sportovní středisko Dukla Liberec, Vojenská hudební škola nebo Výcvikové středisko letectva. Prostor je věnován i liberecké chemické jednotce, která je začleněná do jednotek NATO a aktivně působí v několika válečných oblastech. Knihu doplňují dobové i současné fotografie a rejstříky.


Zájemci si knihu mohou půjčit v naučném oddělení Městské knihovny Česká Lípa na náměstí T. G. Masaryka, prezenčně je pak k dispozici v čítárně knihovny.



Novák, Vladimír, 1929-. Armáda v Liberci a Libereckém kraji : vojenské posádky, vojenské útvary, vojenská zařízení, vojenské školy.  Vladimír Novák.  Vyd. 1. Liberec : Knihy 555, 2008. 136 s.Terminologický slovník. ISBN 978-80-86660-27-1.



Nahoru