Knihy regionu (13)

Archiv
Verze pro tisk |

Obsah jednotlivých čísel je však širší, nevyhýbá se historickým, společenským a vlastivědným tématům a zahrnuje  také výtvarnou scénu. Všechna čísla vlastní i Městská knihovna v České Lípě a lze si je půjčit jak v čítárně, tak v oddělení beletrie na náměstí T. G. Masaryka.


Kalmanach 2008/2009 se tématicky zaměřuje na osmičková výročí 1938 i 1968, připomíná také následné represe v roce 1969. Nejobsáhlejší příspěvek tvoří rozhovor se spisovatelem a filozofem Bohumilem Nuskou, čtenář se může seznámit i s některými jeho kratšími prózami. Dále Kalmamach představuje také autory, prozaiky, výtvarníky z polské strany Euroregionu Nisa. Z Českolipska je v Kalmanachu prezentován ukázkou z připravované sbírky povídek na téma „malých dějin“ Jan Tichý a to povídkou Vzdálená melodie. Dále se  pak svými básněmi představuje Klára A. Mrkusová, absolventka Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské v Kamenickém Šenově, která nyní žije v osadě Valdek ve Šluknovském výběžku. Třetím zástupcem našeho regionu je rodačka z České Lípy výtvarnice Pavlína Kotlářová, která se  mimo jiné věnuje ilustracím knih pro děti.  


Kruh autorů Liberecka. Kalmanach : 2008/2009.  Kruh autorů Liberecka. Liberec : Kruh autorů Liberecka, [2009?]. 112 s. ISBN 978-80-254-3356-0.

Nahoru