Knihy regionu (16)

Archiv
Verze pro tisk |

A skutečně se jedná o knihu hru, která slouží k poznávání historie, architektury i kultury České Lípy a to nejenom formou výkladu, ale hlavně formou otázek a jejich zodpovídání. Odpovědi lze hledat i v jiných publikacích nebo právě při procházce naším městem. Seznam těch správných odpovědí je samozřejmě i přímo v knize, ale to by přeci bylo velmi snadné.


Brožurky nejsou dělené na jednotlivé kapitoly ale na procházky. V prvním díle jsou věnované středověku, renesanci, baroku a rokoku, klasicismu. Druhý díl pak připomíná historii kartounek v České Lípě a historismus, třetí díl nás provádí secesí, modernou a poslední kapitola láká k poznávání zajímavých staveb v okolí. Brožurky doplňuje skutečně velké množství fotografií našeho města, jeho staveb i architektonických detailů.


Kniha vznikla zásluhou firmy Wein-Dílna a  vydalo ji město Česká Lípa. V Městské knihovně Česká Lípa si ji můžete vypůjčit na náměstí T. G. Masaryka i na pobočkách Špičák, Lada a Holý vrch.


Česká Lípa křížem krážem městem, slohy, staletími : hra pro celou rodinu ; Vyd. 1. Česká Lípa : Město Česká Lípa, 2008. 3 svazky.



Nahoru