O. Litresits: Hornettlon je pro všechny, kdo mají rádi sport

Verze pro tisk |

Závod pro jednotlivce, ale i pro týmy nabírá nejen na našem okrese na popularitě. V současné chvíli byla zahájena registrace závodníků, a proto jsme zvolili k rozhovoru tento čas, ač se závod koná 14. 6. 2014 v Hradčanech na Českolipsku.

Závod Hornettlon.cz má za sebou již dva vydařené ročníky a je určený pro amatérské sportovce každého věku. Na to nejpodstatnější jsme se zeptali organizátora akce Ondřeje Litresitse.

Z jakého popudu vznikl tento závod?

Soutěživost je běžná součást lidské povahy. Každý člověk chce být alespoň v něčem trochu lepší než ostatní. Profesionální sportovci jezdí na závody s ambicí buď přímo vyhrát, nebo alespoň dosáhnout výkonu na hranici svých fyzických možností. Kvůli tomu také tréninku věnují všechen svůj čas. Ale co my ostatní? My, co sportujeme jen tak pro radost z pohybu, nebo abychom zhubli nějaké to "kilečko" navíc? Neměli jsme možnost poměřit své síly a to byl impuls pro založení Hornettlonu.

Kdo všechno se tedy může do závodu přihlásit?

Většina závodníků jsou hobby sportovci, rodiny se školáky, ale i party "tatíků" s pivními bříšky. Trénovaní borci u nás mají zvláštní kategorii.

Z jakých sportů je závod sestaven a jak je závod náročný?

Při pohledu na logo soutěže je každému jasné, že se plave, jede na kole, bruslí a na závěr běží. Vzdálenosti jsou takové, aby je zvládl každý i bez velkého tréninku a na trase neumřel vyčerpáním. Plavecká část je dlouhá 500 m. Na horském kole se absolvuje 20 km po nenáročném terénu. Pro in-line brusle připravili organizátoři 11km trať a běžce čeká před cílem 5 km. Do závodu je možné se přihlásit jako tým, nebo jednotlivec s tím, že část in-line bruslí je volitelná. A hlavně žádná disciplína nemá časový limit, takže můžete závod dokončit libovolným tempem.

Je nutné, abych zvládl všechny disciplíny sám?

Hornettlon.cz je ideální soutěž pro každého, kdo rád sportuje. Pokud si na disciplíny netroufnete sami, tak se stačí domluvit s kamarády a postavit tým. Nebo si udělat třeba sportovní rodinnou sobotu. Na minulém ročníku byl dokonce jeden tým složený jenom z malých děvčat, kde nejmladší bylo 12 let. Díky týmům se může závodu zúčastnit opravdu každý. Stačí, když zvládne alespoň jednu disciplínu.

Prvenství v závodě je nějak oceňováno?

Dalo by se říct, že jsou závodníci odměněni už za příchod. Dostávají tašku s dárky, které využijí při sportu, poukázku na jídlo a pití po závodě a originální přívěsek na klíče představující disciplínu, kterou sportovec absolvuje. První tři místa v každé kategorii budou odměněna originální cenou a dalšími dárky, které využijí při sportu. U nás ale nevyhrávají pouze první. Pro závodníky jsou připraveny i další doprovodné soutěže.

Kolik závodníků se zúčastnilo předcházejících dvou ročníků? V jakých kategoriích je nejvyšší účast?

První ročník jsme měli 54 závodníků a další rok k nám dorazilo 121 závodníků. Pro letošní rok očekáváme 170 závodníků. Na startovní čísla vede triatlon pro jednotlivce, ale nejvíce závodníků je v naší hlavní kategorii, týmovém kvadriatlonu.

Díky za rozhovor a ať se zadaří!

Další potřebné informace najdete na webu a aktuální dění a postřehy ze zákulisí příprav můžete sledovat na facebooku.
 

alt
alt
alt
alt
alt
alt
Nahoru