Ohlédněme se za létem ve Sportcentru u Ploučnice

Verze pro tisk |

Když okolo nás leží metry sněhu a teploty už dlouho nepřelezly přes nulu, je podle nás správný čas ohlédnout se za letními aktivitami!


Mohlo by se zdát, že v průběhu prázdnin, kdy většina lidí směřuje na zaslouženou dovolenou zeje tenisový areál u Ploučnice prázdnotou….Opak je však pravdou.Již konec školního roku předznamenává tradiční turnaj rodičů s dětmi, který byl velmi dobře obsazen a bavily se jak děti, tak i jejich rodiče. Hned od začátku července se pak rozjíždí náš prázdninový program.

První červencovou akcí je klubový kemp, kterého se tentokrát zúčastnilo rekordních 45 dětí, o které se staralo celkem 9 trenérů a dalšího pomocného personálu. Do karet nám hrálo i nádherné počasí, a tak byla perfektní akce pro děti na světě. Na náš kemp plynule navazoval turnaj starších žáků, kterého se zúčastnilo rekordních 25 chlapců a 16 dívek. K vidění bylo mnoho pěkných zápasů jak ve dvouhře , tak i ve čtyřhře. Z domácích hráčů se nejlépe prezentovali J.Hájek, J. Jadovnický a J. Chour.

Co dál…?

Na naší červencové termínové listině byl opět celostátní turnaj, tentokrát v kategorii mladších žáků. Do České Lípy přijelo 15 chlapců a 17 dívek. K naší velké radosti také za účasti 7 hochů a 5 dívek, kteří reprezentují náš klub v mistrovských utkáních v této věkové kategorii. Ve dvouhře se v nejlepším světle ukázal D. Fichtner, J. Chour a ve čtyřhře pak potěšili 3 místem J. Slavík a M. Hofman. Mezi dívkami nám udělala radost bronzová medaile A. Černé a K. Jelínkové ve čtyřhře.

Mezi turnaje s celostátním dosahem se vměstnala i akce pro širokou veřejnost, kdy naše Sportovním centrum ve spolupráci s městem Česká Lípa připravilo již 2. ročník zápasu Česká Lípa vs. HC Kladno. Klání na ledě sice českolipští prohráli těsně 3:4, ale na tenisových dvorcích patřilo vítězství domácím.(podrobnější článek o celé akci čtěte viz odkaz……)

Hned následující víkend jsme u Ploučnice přivítali 15 hráčů a hráček v kategorii baby tenis. I přes nízký věk zúčastněných, vždyť nejmladšímu hráči bylo teprve 7 let!!!! ,jsme byli svědky krásných tenisových bitev, které tak často vídáme na televizních obrazovkách.

Abychom ale výčet turnajů mohli zkompletovat, chybí nám ještě turnaj v kategorii dospělých. Ten se na kurtech Sportcentra uskutečnil ve dnech 13. až 15.8. Z důvdodu malého počtu hráček byla zrušena kategorie žen. Vše nám však vynahradila kategorie mužů, kde bylo k vidění fantastických 31 účastníků a celý turnaj dal vzpomenout na staré dobré časy, kdy podobný počet tenistů byl zcela běžný. Fantasické výkony mnoha hráčů potěšily oko nejednoho diváka, který navštívil tento turnaj. Velmi nás těší, že se mezi nimi domácí borci vůbec neztratili. Š. Popelka podlehl pozdějšímu vítězi celého turnaje až po 3h bitvě, M. Černý za stavu 1:1 na sety vzdal pro zrenění témuž. Nejlepšího výkonu však dosáhl P. Hubner, jež jen těsně a v křečích a ve 3. setech, prohrál v SF s prvním nasazeným M. Slavíkem. Ve čtyřhře pak náš pár Makoviny, Hubner nestačil pouze na dvojici Praibiš, Martínek a obsadil krásné 2.místo ve velmi silné konkurenci.

K dalším aktivitám v pracovních dnech jsme přidali 2 příměstské tenisové kempy s programem pro začátečníky a další možnosti individuálních a skupinových tréninků pro pokročilé a závodní hráče. Na konci srpna jsme pak vyrazili na tradiční rodinný tenisový kemp do Harrachova.

Pokud Vás náš program zaujal a hledáte pěkné a přátelské prostředí pro Vás a Vaše děti, přijďte si k nám zasportovat nebo jen tak posedět.
Sportovní centrum Česká Lípa - www.sportcl.cz, tel. 736 711 119 nebo SK Matchball Česká Lípa(tenisový klub) tel. 776 677 067 nebo 736 711 119.

alt
alt
alt
Nahoru