Dnes je 29. 09. 2024
svátek má Michal

Sraz automobilů Škoda MB 1000

Archiv

„K premiéře jsme připravili řadu akcí. Od 17:30 se uskuteční sraz automobilů Škoda MB 1000. Každý, kdo přijede tímto vozem před kino, získá vstupenku na film zdarma. Škoda 1000 totiž hraje ve filmu jednu z hlavních rolí, tedy kromě Josefa Poláška, Zdeny Hadrbolcové, Martina Pechláta a dalších,“ říká Radovan Novotný jednatel Kultury Nový Bor, s.r.o.
„Účast na premiéře zatím přislíbili režisér Jan Prušinovský, z herců Martin Pechlát, Eva Lehotská a Leoš Noha, další jsou zatím v jednání, “ doplňuje Radovan Novotný.
Před kinem vystoupí od 18 hodin známá novoborská kapela DDT s harmonikářkou Ditou Eiseltovou. Návštěvníci  premiéry si budou moci pochutnat nejen na filmu, ale i na lahodném pivním moku z Kláštera. V 19:30 se ve foyer kina uskuteční autogramiáda tvůrčí a herecké delegace a současně bude vyhlášena i soutěž o filmové ceny. Slavnostní uvedení filmu proběhne ve 20 hodin.
Hlavní hrdina filmu František Soukenický, povoláním psychiatr, si vždycky vybíral ženy, které za to stály. Přesněji řečeno - ony si vybíraly jeho. "Vždycky mě štvala představa, že děvkař nebo sukničkář musí být nějaký elegantní krasavec, nějaký takový ten hezounek z reklamy na máslo. Sukničkáři se vyznačují spíše než povrchní krásou jistou urputností. Oni se prostě dokážou dívat ženě do očí déle než jiní muži. Často pak bývá sukničkářství vedlejší produkt nějakého mnohem závažnějšího defektu,“ vysvětluje režisér Jan Prušinovský.
„Součástí premiéry budou  dovednostní soutěže, ve kterých si mohou  dospělí ověřit řidičské schopnosti a děti je mohou trumfnout s dálkově ovládaným modelem. Soutěžit se bude o zlatý volant Škody 1000 MB a podepsaný scénář filmu,“ dodává Radovan Novotný.