Vyloupí Predátoři KV Arénu i podruhé?

Verze pro tisk |

K dalšímu venkovnímu střetnutí zavítají českolipští hokejisté na led karlovarské KV Arény, kde se utkají s Baníkem Sokolov, který je jen o jednu příčku v tabulce výše, než Česká Lípa.

Fanoušci obou týmů mají ještě v živé paměti poslední vzájemný duel, jenž musely rozhodnout až samostatné nájezdy, po kterých nakonec byli šťastnější Predátoři. Sobotní zápas startuje v KV Aréně v 17:00.
Sokolovský Baník měl start do sezony jako z říše snů. Na začátku října dokonce bojoval o první místo tabulky, shodou okolností právě s českolipskými Predátory. Sokolov onen souboj vyhrál, a vyhoupl se tak na samotný vrchol. Poté ale začaly akcie Západočechů klesat, obzvlášt na utkání s Řisuty nebudou Carvanovi svěřenci vzpomínat v dobrém. V domácím prostředí inkasovali deset gólů, přičemž jediný sokolovský úspěch zařídil až za rozhodnutého stavu Jan Topinka. Po tomto debaklu spadli až na pátou příčku. Nejhorší umístění si připsali po prohře s Litoměřicemi (8. místo), ovšem od poloviny prosince šly výkony Sokolova opět nahoru. Z posledních pěti klání čtyři vyhrál a na šesté Predátory má náskok osmi bodů.
Tým ze západu Čech již dlouhodobě táhne trojice Václav Dobřemysl – Jan Setikovský – Petr Kukla. Všichni tři jsou opět na špici klubového bodování. V brankovišti se postupně vystřídali tři gólmani, a to Petr Hruška, Pavel Jakubal a Tomáš Závorka.
Klubová produktivita:
1. Václav Dobřemysl 26 (16+10)
2. Jan Setikovský 25 (14+11)
3. Petr Kukla 23 (10+13)
Brankáři:
1. Tomáš Závorka 2,74 branky na zápas
2. Petr Hruška 4,19 branky na zápas
3. Pavel Jakubal 5,96 branky na zápas
Poslední tři zápasy Sokolova:
Sokolov – Klatovy 5:2
Jablonec – Sokolov 3:4
Sokolov – Klášterec 2:8

Predátoři nezačali v novém roce zrovna nejlépe. Z klatovského stánku si odvezli „sedmičku“ a svůj nezdar budou chtít napravit právě v Karlových Varech. O tom, kdo si připíše všechny tři body, bylo jasné už v polovině zápasu. Hostům se sice podařilo snížit, ale k obratu to již nevedlo. Hodně se na debaklu v Klatovech podepsala i absence klíčových hráčů, a to Jakuba Šestáka a Vlastimila Patzenhauera. Na lavičce navíc chyběl lodivod Jan Zachrla. Zkušený kouč bude chybět na českolipské střídačce i v Karlových Varech, oba hráči by se ale představit měli.
Klubovému bodování stále vládne Jan Divíšek, zdárně mu sekunduje Vlastimil Patzenhauer. Zajímavostí je, že nejproduktivnějším hráčem není nikdo z loňského kádru, nýbrž na čele jsou obě letní posily. V bance má své místo jisté Vladimír Neumann.
Klubová produktivita:
1. Jan Divíšek 33 (19+14)
2. Vlastimil Patzenhauer 28 (11+17)
3. Jan Šulc 18 (10+8)
Brankář:
1. Vladimír Neumann 3,83 branky na zápas/úspěšnost 86,82%
Poslední vzájemný zápas:
HC Baník Sokolov - HC Predators Česká Lípa  6:7sn  (4:0, 1:5, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Sopr (Soukup, Přindiš), 10. Mudra, 16. Přindiš (Soukup, Sláma), 19. Mudra (Kořínek), 38. Setíkovský (Přindiš, Kořínek), 57. Setíkovský (Dobřemysl) - 21. Burian (Šulc), 22. Divíšek (Daňo), 25. Vondrlík (Preussler, Lassig), 32. Patzenhauer (Lassig), 36. Peterka (Bauer, Patzenhauer), 60. Peterka (Bauer, Patzenhauer), rozhodující nájezd Divíšek. Rozhodčí: Nečas - Komárek, Marek.
Vyloučení: 13:12.
Využití: 4:3.
V oslabení: 0:0.
Diváci: 200.
 Průběh utkání: 4:0, 4:5, 6:5, 6:7.
HC Baník Sokolov: Hruška (36.Jakubal) - Formánek, Hauer, Kořínek, Mudra, Diblík, Jakubal, Přindiš, Majer, Setikovský, Záhora, Račanský, Dobřemysl, Kukla, Sláma, Nový, Topinka, Sopr, Soukup.
HC Predators Česká Lípa: Matoušek (16.Neumann) - Daňo, Šesták, Formánek, Zimmer, Pinc, Cafourek, Zeman - Šulc, Divíšek, Burián - Bauer, Patzenhauer, Peterka - Vondrlík, Preussler, Lassig - Moro.

Nahoru